Обръщение на БАКК към потребителите на Форума на БАКК

Съобщение
Автор
Потребителски аватар
БАКК
Стандарден потребител
Стандарден потребител
Мнения: 83
Регистриран на: 11 авг 2011 08:55

Обръщение на БАКК към потребителите на Форума на БАКК

#1 Мнениеот БАКК » 11 авг 2011 09:10

Обръщение на БАКК
към потребителите на Форума на БАКК


Здравейте, приятели!
Добре дошли във Форума на БАКК!
Радваме се, че сме се намерили и срещнали в това пространство. И това е така, защото имаме едни и същи интереси и цели.

Мисията на БАКК е да обединява хората
- които търсят алтернативи на традиционния начин на почивка и развлечения, контакти, запознанства и приятелства с хора;
- за които” животът на колела” е начин на живот;
- които обичат да пътуват и се докосват до нови и стари култури, доказали притегателната си сила;
- които желаят приобщаване на къмпиращите българи към голямото семейство на Международната федерация за къмпинг и караванинг (F.I.C.C.) и превръщане на България в забележима и желана дестинация за къмпиране на хора от цял свят – с чиста природа, с къмпинги и кемпер-стопове с европейски стандарти, с атмосфера на гостоприемство и доброжелателност.
И вие – търсите точно това.

Целите на БАКК са свързани с:
- разработване на стратегии и конкретни действия за подпомагане развитието на къмпингуването и караванинга в България;
- защитаване интересите на къмпиращите на местно, национално и международно равнище;
- промотиране и рекламиране на къмпингуването като все по-популярна форма на туризъм и ваканция на открито;
- издигане в приоритет отношението към природата. Опазване, цивилизовано използване и популяризиране на българските природни богатства, на българското културно и историческо наследство;
- информиране за полезността от утвърждаване на къмпингуването и караванинга в България за повишаване на трудовата заетост;
- членство на БАКК в Международната федерация за къмпинг и караванинг (F.I.C.C.) и създаване на условия за включване на България в международните Каталози за къмпинг и караванинг.
От вашето представяне във Форума става ясно, че и вие желаете това.

Тогава – да вървим заедно!

Идеята за създаване на Българска Асоциация за къмпинг и караванинг възникна през 2009 година. Тя бе породена от впечатляващия интерес към къмпинг и караванинг движението в България. Логично бе да се помисли за учредяване на Асоциация (или някаква друга форма на организация), която да обедини хората с такива интереси и потребности и да заработи за превръщането на България в привлекатена и желана дестинация за къмпинг и караванинг.

Преценихме, че е крайно време да се официализираме и представим пред Европейските организации за къмпинг и караванинг. Обидно беше, че 20 и повече години след прехода, СБА беше единствената легитимна организация, представляваща ни в Европейското караванинг общество (след като е на огромна дистанция от Българското караванинг общество). Обидно беше, че 4 години след присъединяването на България към ЕС, тя продължава да бъде бяло петно върху картите на европейските къмпинги и кемпер-стопове.

И така, с решение No 33/25.01.2011 г. на Варненския окръжен съд бе регистрирано и сдружение с наименование Българска Асоциация за Къмпинг и Караванинг.
БАКК е вече факт! БАКК е вече реалност - със своите членове и поддръжници, със своите символи – лого, стикер, флаг, фланелки, с първия си Национален събор, с медийните си изяви, с Форума си.
БАКК се представи пред F.I.C.C. и очакваме в скоро време да бъдем част от нея.
С енергията, която нашата асоциация акумулира от своите членове и симпатизанти, структурираме Форум, който отразява нашата концепция за развитие на форум и има за цел да подпомага и обогатява дейността на БАКК, както и да служи като място за комуникация на всички, които практикуват, подкрепят или се интересуват от къмпинг и караванинг. Амбицията на БАКК е да направи Форума на БАКК жив, интересен, информативен, добре модериран, актуален, да го превърнем с общи усилия в място, където хората с интереси към къмпинга и караванинга да има какво да прочетат, да научат, да попитат и да получат отговор, да се заредят с положителни емоции, да изпитат удоволствието от виртуалното общуване.
БАКК подготвя и много интересни събития, които ще дадат възможност да излезем от виртуалността, да се срещаме лице в лице, да общуваме на живо – истински и реално.
Разчитаме на вашата подкрепа, приятели, на вашата активност и съпричастност, на градивната ви критика, на идеите ви, на участието ви в живота на БАКК!

За история на БАКК е твърде рано да се говори. Историята се пише от времето.
Но ние започнахме да пишем тази история.
Нека го правим заедно!

И дано караванинг поколението, което се ражда и расте пред очите ни, допише тази история – с любов и признателност!

Върни се в “Да се запознаем”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост