Банда, не съм минал от пластмасов на надуваем. Много моля. Преминавам на ето
това или
това.
Аз по принцип преди 2 години слязох от подобен за да се кача в двуместен, но концепцията с двуместния е доста тромава и ме спъва да го ползвам когато искам да греба сам. Затова имаме нова концепция. Дву-и-половина местен надуваем + единичка сит-он-топ пластнамасов за мен.
Споделям впечатления от надувалката. В неделя на Панчеревското бе страшна лудница. Във водата беше като на манифестация - страхотия. И това защото отидохме късно - по обяд. Иначе хубаво време, приятно, без особен вятър, спокойна вода. Каякът с двама гребци се държи много добре. Почти не се чувства, че е надувалка. Финката обезателно помага за правия ход. Много маневрен и лек за управление - може да се завърти на място. Жена ми много го хареса. Лек и удобен за носене и няма нищо общо с гумените лодка за плажа. Направо си е сериозен. На по-силен вятър и вълни обаче не съм сигурен, че ще вляза да греба с него. Иначе е много стабилен. Има място за доста багаж + това водата (разбирай бирата) не се стопля до точката на кипене, понеже може да се сложи на сянка и то на пода, който е в контакт с водата. Бързо се надува и отдува, но неудобството е, че трябва добре да изсъхне преди да бъде прибран в торбата. Има си и манометърче за да се провери дали са равномерно надути балоните. Тарикатско, а?
PS. За СетиКоки - Коко, ако искаш двуместен хубав каяк аз продавам моя. Но е тежичък и си е труден за манипулация, особено ако по-често се качва/ сваля от багажника. Трябват си два чифта здрави ръце.